62 posto žena smatra se atraktivnijima od svoje najbolje prijateljice

Svaka žena za sebe treba misliti da je lijepa.No, jedno novo istraživanje otkrilo je kako se većina žena ne treba uvjeravati u svoju ljepotu, jer već misle da su atraktivnije od svojih najboljih prijateljica, piše Index.
Anketa je provedena na 3,306 žena na mobilnoj aplikaciji za upoznavanje Skout, a prema njoj to misli čak 62 posto žena. A čini se i kako smo samouvjerenije kako smo starije. Pa su tako žene najviše samouvjerene u svojim pedesetima, a 64 posto žena u tim godinama uvjereno je kako su atraktivnije od svojih prijateljica.

Sve je stvar percepcije, prenosi Women's Health.To je vjerojatno zato što smo ranije stvorili određenu percepciju o svom izgledu, a kao rezultat toga, mi možemo misliti da izgledamo mlađe i privlačnije, nego što to zapravo jesmo, jer smo stvorili takvu perspektivu u mlađim danima. To je i razlog zašto se često iznenadimo kada se gledamo na fotografijama. “Ljudi se mentalno fokusiraju na dobre stvari, vezane uz svoj izgled i ostanu iznenađeni kada vide da se stvarnost ne podudara s tom percepcijom.”
No, to ne mora biti nužno loša stvar. “To može biti veliki poticaj za naše samopouzdanje, iako postoji i velika šansa da se počnemo osjećati loše, kada nam netko ukaže na stvarno stanje stvari.”
A tu je i činjenica da tvoja najbolja prijateljica očito misli kako je atraktivnija od tebe pa…

Nema komentara:

Objavi komentar