Žene, ovo morate znati: 5 razloga zašto su obične gaćice bolje od tangi

U zadnje vrijeme trend nošenja tangi pada u drugi plan dok se u modu vračaju dobri, stari i prije svega udobniji pamučni modeli. I upravo oni imaju cijelu plejadu prednosti od kojih izdvajamo njih pet.
1. Udobnije su
Udobnost običnih gaćica ne može se mjeriti s tangama. One ne iritiraju te ne stvaraju bolno crvenilo.

2. Idealne su tijekom menstruacije
Pružaju maksimalan osjećaj sigurnosti tijekom menstruacije bez previše razmišljanja o pojavi nezgodnih mrlja.
Upravo su zato obične gaćice savršeni saveznik u borbi protiv neželjenih mrlja i najudobniji model gaćica koje žena može nositi tijekom menstruacije.
3. Lako ih se održava
S tangama morate paziti kako ih perete, sitne su te se mogu izgubiti u pranju ako ih ne pospremite u posebnu mrežicu. Obične pamučne gaćice moguće je prati na svim temperaturama, a bijele bez previše mozganja možete staviti na 90 stupnjeva, ali i prati na nižoj temperaturi.
4. Bolje su za zdravlje
Tanka traka na tangama pozicionirana je točno između anusa i vulve. Stalno je u pokretu pa tako pogoduje laganom prijenosu bakterija do vagine i urinarnog trakta. Zato ginekolozi ženama koje su sklone urinarnim ili vaginalnim infekcijama ne preporučuju nošenje tangi i savjetuju im da ipak biraju obične gaćice.
5. Ne ‘guše’ intimne dijelove tijela
Obične gaćice su prozračne i daju zraka vašem najintimnijem dijelu tijela. Tange se često izrađuju od materijala koji nisu prozračni ili se dio između nogama izrađuje od pamuka, dok je ostatak izrađen od sintetičkih materijala. Upravo ti dijelovi onda ne propuštaju zrak pa zbog toga stvara velika količina vlage koja je pogoduje razvoju infekcija. Obične gaćice izrađuju se od čistog pamuka i bez primjesa sintetičkih materijala, pišu na zadovoljna.hr.

Nema komentara:

Objavi komentar